03 жовтня 2012

Кавказська гостинність - в українській дипустанові



Перебуваючі в Єревані з метою участі у науковому семінарі "Використання сучасних методичних та дослідницьких інструментів в академічній освіті" (24-28 вересня 2012 року), викладачі ДонНУ були прийняті в Посольстві України в Республіці Вірменія.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Вірменія Іван Кухта радо зустрівся з Оленою Стяжкіною, професором кафедри історії слов'ян Донецького національного університету, Андрієм Каракуцом, доцентом кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики, Сергієм Штукаріним, директором Центру політологічних досліджень, та Ксенією Кузіною, старшим викладачем кафедри історії слов'ян.

Після напруженого семінару, ступити на українську землю - хоч і далеку від батьківщини - було надзвичайно приємно, особливо, беручі до уваги, що ми мали зустріти старих друзів. Для деяких учасників нашої маленької делегації, це було ще і хвилюючим моментом, бо, як зізнались Олена Вікторівна та Ксенія, це було їх перше відвідання української дипустанови закордоном.

Натомість, гостинність Й.В.П. пана Посла, невимушена бесіда за чаєм, та зацікавленість Посольства у налагодженні подальшої співпраці, сприяли зміні хвилювання на радість щирого спілкування.

Іван Петрович всебічно окреслив стан відносин між Україною та Вірменією, складний характер міжнародних відносин в регіоні, а також перспективи впливу України з метою сприяння вирішенню конфліктів на Кавказі - у зв'язку з її головуванням у ОБСЄ у наступному році. Пан Посол також розповів про життя вірмен, діаспору, а також про культурні зв'язки між Україною та Вірменією.

Цікавим, зокрема, виявився той факт, що у Єревані є школа ім. Т.Г. Шевченка (№ 42), якій Посольство намагається допомагати, зокрема, з облаштуванням експозиції про Кобзаря. Я висловив припущення, що українські Євроклуби могли би бути зацікавлені допомогти реалізувати цей проект, отримавши, натомість, партнерів у мальовничій Вірменії. Приємно, що представники Посольства висловили надзвичайну зацікавленість такій пропозиції, і пообіцяли всебічну підтримку.

Після огляду приміщень дипустанови і квітучого внутрішнього саду, ми з цікавістю познайомились з робочим місцем Консула Посольства Валентина Кузічкіна, який є давнім другом кафедри МВ і ЗП ДонНУ, оскільки перед відрядженням до Вірменії працював Представником МЗС в м. Донецьк.

На прощання ми неочікувано отримали сувеніри, і з піднесеним настроєм попрямували далі - сповнені планів, як реалізувати досягнуті домовленості.

Немає коментарів:

Дописати коментар