08 липня 2012

Cogito ergo sum - про Дебатний клуб ЦПД

Дата заснування Дебатного клубу Центру політологічних досліджень - 11 листопада 2011 р. Залучитись до відкриття та приєднатися до світової спільноти дебатерів міг кожний, що і сталося.

Не зважаючи, що в цей день увага багатьох українців була прикута до вікдриття НСК "Олімпійський" у Києві, презентацію Дебатного клубу також можно віднести до яскравої події, але у менших масштабах.

Якщо коротко, то дебати - це інтелектуальна гра, в якій дві команди, обговорюючи задану тему, висувають свої аргументи і контраргументи з приводу запропонованого тези, щоб переконати членів журі (суддів) в своїй правоті і досвіді риторики.

Технологія «Дебати» є не тільки захоплюючу грою, а й ефективним засобом розвитку людини, формування якостей, що сприяють ефективній діяльності в умовах сучасного суспільства. В процесі пошуку аргументів учасники дебатів знайомляться з новою для себе областю знань, вчаться шукати і обробляти інформацію, логічно мислити, визначати стратегію спору, вести дискусію, вислуховувати співрозмовника, працювати в команді.

Ось и команда перших дебатерів, які дискутували у тематиці нових медіа. Змагання проходили чесно, прозоро, лунали цікаві аргументі "за" та "проти", а мудрі судді визначили переможців.

З тих пір пройшло 8 місяців, в ході яких відбулися 30 ігор, 5 разів були проведені тематичні дебати, ну, і звичайно, ми відкрили нашу першу філію.

Приєднатися до спільности дебатерів Центру політологічних досліджень може кожний.

Усі новини дивіться у групі вконтакті: Дебатний клуб Центра політологічних досліджень.

Канал Ютуб - де можна побачити декілька відео з дебатів: http://www.youtube.com/user/Center4PolitStuds/

Немає коментарів:

Дописати коментар