26 квітня 2013

Пропозиція від ГЛ "Україна-НАТО"


Шановні друзі, наші молоді колеги, студенти 1-2 курсу запрошуємо вас взяти участь та розповсюдити інформацію щодо даного заходу



Міжнародний конкурс
“Аліанте 2013 – Україна”

на тему: “Чи обізнані ви з питань  міжнародної безпеки та діяльності НАТО?

Конкурс є вмілим поєднанням перевірки теоретичних знань та фізичної і психологічної витривалості, що проводиться для учнів загальноосвітніх шкіл та студентів вищих навчальних закладів (віком 14-19 років). Складається конкурс з трьох основних етапів: І – написання теоретичної роботи-есе та відповідей на поставлені запитання; ІІ – військово-спортивні змагання; ІІІ – пізнавальна подорож в країни – члени НАТО, з відвіданням військових баз та інших міжнародних структур.

Конкурс “Аліанте 2013 – Україна”, який ініційовано Молодіжним центром Атлантичної Ради України для учнів загальноосвітніх шкіл та студентів вищих навчальних закладів діє в напрямку реалізації завдань Річної національної програми співробітництва Україна - НАТО на 2013 рік.
Проект “Аліанте” – це щорічний міжнародний конкурс, який започатковано в 2000 році чеською асоціацією “Ягелло 2000” для визначення знань про міжнародну безпеку та НАТО серед школярів та студентів. За тринадцять років свого існування конкурс набув широкої популярності та міжнародного визнання. З кожним роком постійно зростає кількість учасників конкурсу, а також країн-учасниць. В ньому брали участь команди з Чехії, Польщі, Словаччини, Румунії, Литви, Латвії, Естонії, Угорщини, Нідерландів, Німеччини, Великобританії, Сполучених Штатів Америки, Грузії та України. Конкурс “Аліанте – Україна” не однократно було включено до Державних програм інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України. Сайт конкурсу: http://www.project-aliante.org
Мета конкурсу: сприяти поширенню інформації та розумінню процесів інтеграції України до європейських та євроатлантичних структур співробітництва та безпеки.
В Україні конкурс “Аліанте” проходить за сприяння та підтримки:, Центру інформації та документації НАТО, Міністерства оборони України, Генерального штабу збройних сил України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Громадської Ліги Україна-НАТО, Посольств країн-учасниць конкурсу, ТВ програми “Фактор безпеки”.
Журі конкурсу: відомі фахівці з питань міжнародних відносин, представники громадських, державних та міжнародних установ.
 
Конкурс буде проведено протягом квітня-липня 2013 року

І етап (теоретична робота) квітень - травень 2013 р. Оголошення конкурсу. Презентація конкурсних запитань I етапу. Реєстрація команд. Створіть у вашому навчальному закладі команду з двох чоловік (віком 14-19 років). Якщо вам не вдасться створити таку команду у вашій школі, ви можете звернутися до свого друга чи подружки з іншої школи чи іншого міста. Надішліть реєстраційну форму на нашу електронну адресу aliante@ukr.net до 28 квітня
-       Надання відповідей на поставлені запитання до 8 травня.
-       Визначення переможців та оголошення 20 команд фіналістів на сайті конкурсу 12 травня.
ІІ етап (військово-спортивні змагання). 16-19 травня 2013 року на базі 72-ої окремої механізованої бригади в м. Біла Церква (Київська область).
-       Відкриття фіналу конкурсу. Презентація команд. Презентація есе. Зустріч з членами журі 16 травня.
-       Інтелектуальні ігри, дебати, тести. Військово-спортивні змагання. Підведення підсумків 17-18 травня.
-       Визначення та оголошення переможців ІІ етапу конкурсу “Аліанте 2013 – Україна”. Нагородження переможців сертифікатами та грамотами 19 травня.
ІІІ етап Завершальний захід (винагорода для переможців): 20-28 липня 2013 року: автобусна пізнавальна подорож 10 команд-переможців до країн-членів НАТО.
- Команда, яка отримає перше місце матиме змогу здійснити додаткову поїздку разом з переможцями міжнародного конкурсу “Аліанте 2013” до Туреччини 24 вересня - 3 жовтня 2013 року.

Для участі у конкурсі кожна команда учасників:

По-перше, має написати есе, стисло (до 2 сторінок) і змістовно надати власне розуміння щодо однієї з визначених тем:

1. На Вашу думку, про що свідчить і що додає співробітництво України з НАТО кожній з сторін?
2. Як Ви розумієте “позаблоковий статус” України і відповідно мету і зміст “конструктивного партнерства”?
3. Як Ви бачите майбутнє відносин України з НАТО, які фактори, на Вашу думку, є визначальними?

Есе мають бути надіслані до 12 травня 2013 року на е-mail:  aliante@ukr.net.

По-друге, підготуватися, також, до участі в конкурсах щодо обізнаності зазначеного співробітництва в різних, зокрема, невійськових сферах, їх обговоренні, захисту кращих есе - на вищезазначену тему під час конкурсу в м. Біла Церква.

По-третє, має надіслати переконливі, але якомога стислі відповіді на наступні запитання:

1. Хто з боку НАТО ініціював і які події започаткували співробітництво України з НАТО?
2. Стисло визначіть основні етапи (їх часові рамки, сутність) і правові засади, які визначили напрямок і зміст співробітництва України з НАТО протягом 1992-2013?
3. Які очільники з боку України і НАТО внесли значний вклад в розвиток їх співробітництва і партнерства?
4. Назвіть в яких самітах НАТО взяли участь Президенти України, які рішення щодо подальшого співробітництва були ухвалені?
5. Які засади і напрямки сучасного етапу співробітництва України з НАТО?
6. Які основні питання (розділи) включали Плани дій Україна-НАТО і продовжують сучасні документи, які визначають їх практичне співробітництво?
7. Назвіть в яких місіях (і як саме) Альянсу приймає участь Україна?
8. Які сфери (напрямки) співробітництва України з НАТО в 2013 році є пріоритетними?
9. Наведіть 5 конкретних прикладів допомоги країн Альянсу Україні у вирішенні проблем у сфері надзвичайних ситуацій, соціальній адаптації, науковій та освітній діяльності?
10. Що Ви знаєте про представництва НАТО в Україні, їх діяльність та можливості щодо сприяння у міжнародній співпраці в освітній, науковій та громадській діяльності?

Відповіді на запитання мають бути надіслані до 8 травня 2013 року на е-mail: aliante@ukr.net або на почтову адресу: Молодіжний центр Атлантичної Ради України, 03194, м. Київ, вул. Литвиненко-Вольгемут 1Г, оф. 403

Реєстраційна форма
“Аліанте 2013 – Україна”

№ п/п
Прізвище, ім’я,
по-батькові
Дата народження
В якому класі чи на якому курсі навчаєтесь
Домашня адреса,
e-mail, тел.
Назва школи, адреса, e-mail, тел.
П.І.Б. директора навч. закладу
1.       
Учасник №1





2.       
Учасник№2







Зацікавлені в вашій участі в даному заході на всіх його етапах:
в якості учасників, членів журі, партнерів та активних відвідувачів


Якщо у Вас виникнуть будь-які запитання стосовно конкурсу Аліанте 2013 - Україна та для отримання більш детальної інформації, просимо зв'язатися з нами:

Молодіжний центр Атлантичної Ради України:
тел.: +38 050 3870020,  факс 8 044 2765251;
Оргкомітет конкурсу “Аліанте 2013 – Україна”: aliante@ukr.net

Координатор проекту: Оксана Григор’єва, президент Молодіжного центру Атлантичної Ради України.

Немає коментарів:

Дописати коментар