19 лютого 2013

Литовська Республіка запрошує на навчання в магістратурі

Міністерство освіти і науки Литовської Республіки оголосило конкурс на отримання гранту на навчання у Вищих навчальних закладах Литви за ступенем магістра. 

Для 7 студентів - громадян України, які у 2013 році поступлять до магістратури денної форми навчання будь-якого вищого навчального закладу Литви, Міністерство освіти і науки Литовської Республіки має можливість призначити стипендії і частково сплатити вартість їхнього навчання.

Розмір стипендії відповідатиме 10 базовим соціальним доходам, а саме 1300 літів щомісяця (рівне 377 євро). Сума відшкодування вартості навчання відповідатиме нормативній вартості навчання (Додаток 2). У випадку, якщо вартість навчання встановлена вищим навчальним закладом перевищує нормативну вартість, студенти після отримання  часткового відшкодування навчання, повинні доплатити різницю самостійно.

Стипендії оплачуватимуться протягом повного періоду навчання (навіть протягом періоду канікул), місячні виплати будуть виконуватись на персональний рахунок стипендіата у Литовському банку. Відшкодування навчання  проводитиметься двічі на рік.

З переліком усіх Вищих Навчальних Закладів в Литві можна  ознайомитись за посиланням: http://www.aikos.smm.lt/aikos/entr_higher_scools.htm.

Перелік навчальних програм, що проводяться іноземною мовою знаходиться за посиланням: http://www.studyinlithuania.lt/en/study_programs.

Для участі у конкурсі з відбору таких семи студентів громадяни України повинні до
1 серпня 2013 року подати усі необхідні документи до Міністерства освіти і науки Литовської Республіки, або через Посольство Литовської Республіки в Україні за адресою м. Київ, вул. Буслівська 21, тел. (044) 254-09-20, amb.ua@urm.lt. Мешканці Львівської області можуть подавати документи до Почесного консульства Литовської Республіки у Львові за адресою м. Львів, вул. Героїв УПА 72, тел. (032) 298-89-35, e-mail. consul.lt@gng.com.ua.

У разі виникнення будь-яких питань просимо звертатись до головного спеціаліста Відділу академічної мобільності і продовження навчання Міністерства освіти і науки Литовської Республіки Йоланти Навіцкайтє, тел. +370 5 2191 128, ел пошта: jolanta.navickaite@smm.lt.

Для детальнішого ознайомлення надаємо два додатки:

Додаток 1. Перелік необхідних документів для подачі заявки на грант;
Додаток 2. Список навчальних програм в литовських вузах з прелімінарними нормативними вартостями на відшкодування навчання.

Додатки доступні для завантаження тут: http://goo.gl/Fzlsg

Немає коментарів:

Дописати коментар