14 вересня 2012

Передвиборча ситуація на Донеччині - експрес-аналіз

На Донеччині Об’єднана опозиція (Батьківщина),  як і раніше НУ чи БЮТ залишається маргінальною. Це підтверджує відсутність насправді ярких особистостей серед кандидатів по мажорітнарних округах. 

Навіть якщо уявити, що хто небудь з кандидатів від опозиції переможе  - існує велика імовірність перетворення такого депутата після обрання в новітню "тушку".

Отже Турчинов, можливо і хоче контролювати все в таборі об’єднаної  опозиції, зокрема на сході, втім такий контроль без реальних політичних наслідків, реальної боротьби за владу з ПР позбавлені сенсу.  Безумовно, що в Донбасі, і взагалі на сході  України неімовірно зросла кількість протестного електорату. Проте, Партія Регіонів все одно користується підтримкою більшості, хоча ця більшість вже не абсолютна,  а відносна. Значною мірою протестний електорат вірогідно проголосує за компартію (при тому мабуть абсолютно абстрагуючись від сучасного не дуже привабливого іміджу цієї політичної сили, а керуючись якимось ірраціональними ностальгічними настроями). Можливо, частково простестні настрої донбасівців допоможуть Удару, чи партії Королєвської…

Нажаль, реальної третьої сили, яку б могли підтримати мешканці регіону не з’явилося.

Немає коментарів:

Дописати коментар